Cum să faci alegerile corecte într-un restaurant?


[kkstarratings]Trebuie să învățați să alegeți restaurantul potrivit pentru că pot exista foarte multe capcane: carne așa zisă la grătar, care e prăjită în ulei, salate cu dressingul deja amestecat, porții supradimensionate sau tot felul de sosuri care nu stim ce conțin.

Dacă aveți neclarități legate de modul de preparare, vă recomand să cereți toate lămuririle necesare sau sa vă impuneși propriile dorințe. Legumele și carnea la grătar să nu fie unse cu ulei, salata să aibă sosul separat, salata de fructe fără friscă sau ciocolată, etc.

Mergeți pe varianta fel principal sau ciorbă. La desert, daca nu puteți rezista, comandați o prăjitura din care toata lumea să guste 2-3 lingurite pentru aș satisface pofta de dulce, comandă și o apă mare cu lămâie pentru hidratare.

Încercați să lăsați în farfurie 10% din conținut. Veți face astfel o economie de 100 calorii și nu comandați niciodată portiile big sau large, extratoping sau extrasos.

Profitați de relaxare și de alimentele hrănitoare din restaurantul ales!

 

Sunt Bianca Bîrceanu și sunt nutriționist dietetician și instructor de aerobic fitness în cadrul Cabinetului Dr. Iren Alexoi.
 Pasiunea mea pentru nutriţie ȋmi defineşte ȋntreaga viată!
Am participat la cursuri, proiecte și conferințe despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă, despre importanța sportului în viața noastră și mai ales despre cum trebuie să gătim ca să rămânem sănătoși.
Am susținut proiectul “Zâmbete pentru Imunitate al Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare” participând la Timotion, iar partea cea mai frumoasă a experiențelor mele de până acum a fost sa predau Nutriția în şcoli, atât în Timișoara cât și în Hunedoara, să gătesc cu cei mici deserturi sănătoase și să îi învăt cât de importantă este alimentația și sportul în viața unui om.

Programări: 0722 496 036
Str. Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.1, et.1, cabinet B3A