Dr. Iren Alexoi

Indicele de masa corporala sau IMC, cunoscut anterior sub numele de Indicele Quetelet, reprezinta un indicator stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru a determina starea de sanatate a unei persoane in functie de grupa sau categoria de greutate in care se incadreaza. Calcularea IMC este una dintre cele mai raspandite metode de analizare a gradului de obezitate.


Formula de calcul a fost inventata in secolul al XIX-lea de Adolphe Quetelet si este utilizata la nivel mondial incepand din anii 1970. Practic, IMC arata daca greutatea unei persoane se afla in limitele normale ale uneia sanatoase, pe baza unui raport matematic intre greutatea si inaltimea fiecarei persoane.


IMC stabileste grupa sau categoria de greutate in care se incadreaza o persoana: in grupa normala de greutate, exces de greutate in raport cu inaltimea sau o carenta de greutate in raport cu inaltimea.


Metoda poate fi utilizata in cazul adultilor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, dar, nu este potrivita pentru calcularea greutatii la copii, femei insarcinate, sportivi sau persoane in varsta.

Calculatorul IMC


KG cm Ani