[kkstarratings]Am pregătit pentru tine supa zilei.
Recent, am încercat pentru prima dată supa cremă de sfeclă roșie, și mi-a plăcut atât de mult încât am zis că neapărat trebuie să fac și eu această supă.
Zis și făcut, în ziua imediat următoare am dat o fugă până în supermarket și am cumpărat 2 sfecle roșii și o caserolă cu rădăcină de hrean.
Aceasta combinație de sfeclă și hrean se îmbină perfect.
Pe lângă cele doua ingrediente de mai sus am folosit și doi morcovi, doua cepe roșii mici), dar și 4-5 ciuperci champignon, sare, piper.
Ca mod de preparare al legumelor am ales cuptorul, și anume am pus toate legumele tăiate la aproximativ aceeași mărime, am condimentat cu sare, piper am turnat în tavă aproximativ 500 ml apă, am acoperit cu folie de aluminiu și am pus tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 50-60 de minute.
În tot acest timp am curățat o tulpină de hrean și am dat-o prin răzătoarea cea mai mică.
Hreanul obținut l-am amestecat cu iaurt grecesc, această combinație va completa gusturile supei de sfeclă.
Când legumele sunt destul de moi cât sa poată fi blendate le adaugi în blender împreună cu o parte din apa din tava în care s-au copt.
Când ați ajuns la consistența dorită puneți în bolul de servire 8-10 arahide și turnați supa caldă peste.
Arahidele o să confere acea textură crocantă, delicioasă!
Deasupra puneți și o parte din amestecul de iaurt și hrean și serviți alături de cei dragi.
Ingrediente 2 persoane:
2 bucăți sfeclă roșie crudă
2 cepe roșii mici
2 morcovi mici
5 ciuperci de mărime medie
sare
piper
3-4 crenguțe de cimbru proaspăt
Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: