HUMUS – Rețete delicioase

E POST! Tu ce mănânci? Ce zici de câteva idei sănătoase? Recomandările ți le face dr Iren Alexoi, medic nutriționist.

HUMUS CLASIC: 1 bol de năut + 1 lingura pastă de susan + 2 linguri de ulei de măsline + 2 linguri de suc de lămâie + 1 căţel de usturoi

HUMUS GRECESC: 1 bol de năut + ½ cană de brânză feta măcinată + câteva frunze de spanac + 1 linguriţă de chimion

HUMUS PICANT: 1 bol de fasole neagră + 1 ardei iute + 2 linguri de suc de lime + câteva frunze de coriandru/patrunjel + 1 linguriţă de chimion


HUMUS PESTO: 1 bol de năut + 1 lingura pastă de susan + 2 linguri de sos pesto + 2 linguri de suc de lămâie + 1 linguriţă de parmezan dat pe răzătoare

 


GUACA – HUMUS: 1 bol de năut + 1 avocado + 1 ardei iute verde + câteva frunze de coriandru + 2 linguri de suc de lime


HUMUS ITALIAN: 1 bol de năut + câteva roşii tocate + 2 linguri de ulei de măsline + 2 linguri de suc de lămâie + 1 lingură de oregano uscat


HUMUS CU IERBURI VERZI: 1 bol de năut + busuioc + părunjel + tarhon + 2 linguri de ulei de măsline
Se amestecă cu blenderul într-un bol și se servește pe pâine integrală prăjită sau lipie sau chiar pe bucățele de legume, dacă nu vrei să te îngrași!