Quinoa, un superaliment!


Quinoa este un superaliment cu proprietăți deosebit de benefice!

În primul rând, este o sursă excelentă de proteine de cea mai bună calitate, conține toti cei 9 aminoacizi esențiali, printre care și lizina, un aminoacid esențial în refacerea țesuturilor. Proteinele din quinoa sunt mult mai ușor de digerat decât cele din carne, ceea ce o face să fie iubită de către vegetarieni.

În al doilea rând, este un medicament pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, migrene și ateroscleroză, fiind o sursa deosebită de mangan, fier, magneziu, fosfor și cupru.

Consumată frecvent, quinoa împiedică formarea cancerului la sân, mai ales la femeile aflate în perioada de premenopauză.

Viitoarele mămici sau chiar mămicile care alăptează pot beneficia de o îmbunătățire a calității laptelui matern prin consum frecvent de quinoa. Până și copiii pot să o consume, întrucât ajută la dezvoltarea normală a dinților și oaselor prin conținutul mare în calciu.

Acest superaliment nu conține gluten, deci poate sa fie consumat de persoanle care suferă de boală celiacă.

Fiind bogată în vitamina B9, quinoa întârzie îmbătrânirea creierului și îmbunătățește memoria. Consumată în jurul ore 14, beneficiezi de o energie maximă și o minte limpede în jurul orei 16.

Probabil te întrebi cum se prepară această cereală și cum poate fi utilizată în preparate culinare. Quinoa se găsește în magazinele naturiste și se prepară prin fierbere. Poate fi adăugată în supe, în salate, în pilafuri, în diferite combinații precum: fasole+quinoa sau mazăre+quinoa sau linte+quinoa.

 

Sunt Bianca Bîrceanu și sunt nutriționist dietetician în cadrul Cabinetului Dr. Iren Alexoi.
 Pasiunea mea pentru nutriţie ȋmi defineşte ȋntreaga viată!
Am participat la cursuri, proiecte și conferințe despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă, despre importanța sportului în viața noastră și mai ales despre cum trebuie să gătim ca să rămânem sănătoși.
Am susținut proiectul “Zâmbete pentru Imunitate al Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare” participând la Timotion, iar partea cea mai frumoasă a experiențelor mele de până acum a fost sa predau Nutriția în şcoli, atât în Timișoara cât și în Hunedoara, să gătesc cu cei mici deserturi sănătoase și să îi învăt cât de importantă este alimentația și sportul în viața unui om.

Programări: 0722 496 036
Str. Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.1, et.1, cabinet B3A