Supă cremă de cartofi dulci


Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 cartofi dulci de dimensiune medie
  • 2 morcovi
  • 1l fond de legume
  • 2 lg de ulei de rapiță
  • 30g semințe de dovleac
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • sare
  • piper
Mod de Preparare:

Tocați mărunt ceapa și usturoiul, tăiați de asemenea și cartofii dulci si morcovii. Căliți puțin ceapa și usturoiul, adăugați cartofii dulci, morcovii, turnați apoi fondul de legume și lăsați să fiarbă totul la foc mic pentru cca. 10 minute, până când legumele se înmoaie.

Pasați supa cu mixerul de mână, presați deasupra semințele de dovleac, după care asezonați cu coajă de lămâie, sare și piper.

 

POFTĂ BUNĂ!

Sunt Bianca Bîrceanu și sunt nutriționist dietetician și instructor de aerobic fitness în cadrul Cabinetului Dr. Iren Alexoi.
 Pasiunea mea pentru nutriţie ȋmi defineşte ȋntreaga viată!
Am participat la cursuri, proiecte și conferințe despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă, despre importanța sportului în viața noastră și mai ales despre cum trebuie să gătim ca să rămânem sănătoși.
Am susținut proiectul “Zâmbete pentru Imunitate al Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare” participând la Timotion, iar partea cea mai frumoasă a experiențelor mele de până acum a fost sa predau Nutriția în şcoli, atât în Timișoara cât și în Hunedoara, să gătesc cu cei mici deserturi sănătoase și să îi învăt cât de importantă este alimentația și sportul în viața unui om.

Programări: 0722 496 036
Str. Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.1, et.1, cabinet B3A