De ce să consumăm cătina?


Fructe mici și portocalii de culoarea peisajului rece de toamnă, dar dacă le introducem în alimentația noastră ne dau și multă, multă sănătate.

De ce să consumăm cătina?
Este un super-aliment, conține multe minerale și vitamine ușor asimilabile de către organismul nostru.

 

 

Este bogată în vitamina C și ne ajută să ne fortificăm organismul împotriva răcelilor de sezon. Nu numai că întărește peretele celular împotriva virușilor dar ajută la creșterea secreției de colagen ceea ce ne ajută la funcționarea sănătoasă a plămânilor și refacerea rapidă după boli respiratorii de sezon: bronșite, sinuzite, traheobronșite, pneumonii.

De asemenea conține Grupul de vitamine B, vitamina A și vitamina E, iar vitamine cu asemenea resurse ne ajută să ne refacem rapid, să primim energie și să ne păstrăm viguroși în sezonul rece.

O recomand cu încredere pentru cei ce suferă de sindromul de oboseală cronică. O cură de cătină de minim 3 săptămâni te va pune pe picioare.

Sucul de cătină îl obținem prin presare la rece din fructele de cătină sau dacă nu avem storcător putem să facem și smoothie de cătină. Dacă ne încurcă semințele îl putem da și printr-o strecurătoare sau săculeț de tifon.

Ideal ar fi ca să păstrăm întreg conținutul benefic și să se stoarcă manual folosind și o lingură de lemn pentru presare și un săculeț de tifon pentru stoarcere.

Gustul este putenic acru-amărui. Putem să îl combinăm cu suc de mere sau o altă rețetă este să amestecăm 3 măsuri de suc de cătină cu o măsură miere de albine. Amestecul poate fi păstrat în frigider 7-10 zile.

Sucul simplu poate sta la frigider 24 de ore.

Suscul de cătină se poate DILUA CU APĂ,  eu personal așa îl folosesc: 100 ml suc cu 100 ml apă.

Cura cu suc de cătină:
50-100 ML SUC DE CĂTINĂ DILUAT CU APĂ SAU SUC DE MERE DE TREI ORI PE ZI CU 30 DE MINUTE ÎNAINTEA MESELOR PRINCIPALE.

Are efect pentru stimularea imunității, vitaminizarea și energizarea organismului, refacerea după boli, regenerare hepatică, detoxifiere și ajutor de nădejde în curele de slăbire.

Varianta cu miere de albine o recomand copiilor – o cură de minim 3 săptămâni cu o lingură de amestec dimineața pe stomacul gol.

Sfatul meu este să nu neglijati cătina și să o folosiți cu încredere pentru proprietățile ei terapeutice.

UN PIC DE CĂTINĂ ȘI MULTĂ, MULTĂ SĂNĂTATE.

Vă sfătuiește cu drag,

Vizionare plăcută! ⇓⇓⇓