Salată de Pui cu Mango


Rețeta săptămânii este una ușoară și foarte gustoasă.
Salata cu Pui și Mango necesită un total de 6 ingrediente ușor de găsit atât in mediul urban cât și în mediul rural. De preferat să faceți cumpărăturile la producătorii locali pentru o calitate superioară a ingredientelor, și asta pentru că primul pas spre o rețeta reușită îl reprezintă ingredientele de cea mai buna calitate.

Acum că ați făcut rost de ingrediente de calitate tot ce trebuie sa faceți este să nu le stricați, iar dacă o să urmați pașii de mai jos șansele de reușită sunt de peste 90%.
Primul pas ar fi să faceți amestecul de salată, unde eu am pus: varza iceberg, morcov ras prin răzătoarea de cașcaval sau ras cu curățătorul economic, varză roșie tăiată subțire. După ce ați pregătit acest amestec de legume le asezonați cu sare, piper și sucul de la o jumătate de lămâie sau zeama de la 1 lime.
Pasul doi ar fi sa tăiați cubulețe un mango copt.
Pasul trei: luați cele doua bucăți de piept de pui fără piele, ungeți-le cu o lingură de ulei de măsline și adăugați sare și piper. Încingeți o tigaie grătar peste care adăugați hârtie de copt iar când tigaia este fierbinte puneți bucățile de piept de pui  peste hârtia de copt și frigeți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte  sau până când urmele grătarului devin vizibile iar carnea este pătrunsă.
Pasul patru: luați doua farfurii întinse și așezați amestecul de salată, 5 măsline,jumătate din bucațile de mango și o bucată de piept de pui iar apoi  bucurați-vă de mâncare alături de cineva drag.

Porții: 2

Timp de preparare 15-20 minute

Ingrediente:

1 Mango copt

1/2 lămâie sau 1 lime

2 bucăți de piept de pui fără piele, 120g/bucata

300 g salata iceberg

1 morcov mediu

200 g varza roșie

Sare

Piper

Pe Chef Florin Tare îl gasești aici: http://Bucatar Personal Timisoara – FIT In Kitchen

Te invităm să îl vezi în acțiune și să guști preparate delicioase create de Chef Bucătar Florin Tare într-un Show Culinar Live extraordinar alături de Dr. Iren Alexoi, nutriționist dietetician.
CÂND?
Timișoara. 17 noiembrie. Orele: 10-14. Clubul Tip-Top.