Mierea-nectarul sau aurul lichid din natura pe care albinele ni-l oferă încă din antichitate este un superaliment cât și unul dintre cele mai bune medicamente de pe această planetă.
Cu siguranță este unul dintre cele mai adaptogene alimente din lume, joacă un rol existential în susținerea imunității. Dacă te gândești că mierea este zahăr, poți renunța la acest gând întrucât zahărul din miere nu are nici o legătură cu zahărul procesat.
Zahărul din miere este ușor de absorbit de către organism, sursă importantă pentru creier, conține vitamina B12, este bogată în calciu, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, crom, molinden, mangan.
Întrucât albinele colectează polenul de la diferite specii de flori și din diferite colțuri ale lumii, mierea conține nenumărați compuși și agenți fitochimici care ucid agenții patogeni, este arma secretă împotriva bolilor infecțioase, blochează procesul de proliferare a celulelor canceroase, este un antiinflamator puternic întrucât împiedică înmulțirea toxinelor care generează inflamații, protejează de radiații.
Dacă ai un sistem imunitar slăbit și ești foarte sensibil la răceli, gripe, virusi, toxiinfecții alimentare, mierea te poate ajuta să îți întărești sistemul imunitar să poată lupta împotriva acestora.
Îti recomand să consumi miere dacă suferi de diabet, hipoglicemie, alergii, infertilitate, insomnie, ADHD, Alzheimer, paraziți, afte, simptome neurologice ca: furnicături, amorțeli, spasme, tresăriri.
Dacă ai nevoie de un tonic pentru energie consumă apă cu lămâie în care adaugi miere, dacă simți că ai luat un virus consumă o linguriță de miere înainte de culcare – te ajută să ai si un somn liniștit.
Poți înlocui toți îndulcitorii pe care îi folosești, îndeosebi zahărul, cu mierea crudă, neprocesată, vei fi mai energic și sănătos!
Sunt Violeta Bun și sunt nutriționist dietetician în cadrul Cabinetului Dr. Iren Alexoi.
Am intrat în lumea medicală în urmă cu ceva ani, când am devenit reprezentant medical și am avut de-a face cu medici și informații medicale zilnic.
În tot acest timp mi-am dat seama că această latura mă pasionează și pentru mine nu este doar un job, ca urmare, m-am înscris la încă o facultate -Facultatea de Nutriție și Dietetică în cadrul Universității de Medicină și farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.
Începând cu acest an, port oficial titulatura de medic nutriționist dietetician – pasiune și meserie, în același timp.
Sunt adepta unui stil de viață sănătos dintotdeauna și mi-a plăcut să aflu cât mai multe informații despre lucrurile care fac parte din viața mea și de care sănătatea familiei mele sunt în legatură și chiar depind.
Acum sunt pregatită să împărtășesc cu tine din cunoștințele mele și să te sprijin dacă este nevoie!
Programări: 0722 496 036
Str. Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.1, et.1, cabinet B3A