Pate de Mazăre cu Mentă


Bine vă regăsesc la rețeta săptămânală.
De ceva timp a început cel mai lung și greu post, postul Paștelui.
Pentru aceia dintre dumneavoastră care vă încumetați să țineți acest post sau pur și simplu vreți să încercați un alt tip de pate vegetal (fără E-uri) am pregătit o rețetă ușoară și foarte gustoasă.

Nu știu dacă ați avut vreodată  curiozitatea să citiți lista de ingrediente a pateurilor vegetale pe care le găsiți în comerț (eu am făcut asta) și am avut surpriza neplăcută de a găsit ingrediente pe care nu știam nici să le pronunț, darmite să le mănânc!
În acel moment mi-am propus să încerc o rețetă sănătoasă de pateu vegetal.
Lista de cumpărături va fi destul de scurtă și azi, dar asta nu înseamnă că trebuie sa faceți rabat de la calitate. De fiecare dată alegeți cele mai bune ingrediente și o să obtineți cele mai bune preparate. Regula numărul unu în bucătărie este că atunci când  folosești cele mai bune ingrediente, succesul este garantat.
Pentru început, alegeți de la raionul legume un avocado copt (nu prea moale, nu prea tare), o legătură de pătrunjel, câteva roșii cherry, un lime și mentă proaspătă. Cam acestea sunt ingredientele necesare pe lângă vedeta rețetei – mazărea -.
Puneți la foc o cratiță cu apa sărată și adăugați și 3-4 frunze de mentă proaspătă.
În momentul în care apa clocotește, adăugați mazărea la temperatura camerei, acoperiți cu un capac și lăsați la fiert 5-7 minute pe ceas (gustați, și când considerați că este fiartă, scurgeți apa, dar păstrați aproximativ 200 de ml de lichid).
Într-un blender de bucătarie puneți 10-15 frunge de pătrunjel, un avocado, zeama de la jumătate de lime și mazărea. Adăugați o parte din apa păstrată în funcție de consistența dorită și menta pentru o aromă mai pronunțată.
Când ați ajuns la consistența dorită, asezonați cu sare și piper dar cu grijă pentru că apa pe care ați folosit-o până acum a fost sărată.
Ați ajuns la final și puteți să serviți călduț sau sa îl dați la frigider și să vă bucurați de el peste câteva ore.
Ingrediente 2 persoane:
400 mazăre
1 lime
1 legătura pătrunjel
1 avocado
3 crenguțe de mentă verde
sare
piper
Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: