Budincă de chia delicioasă

Seminte de chia

Am revenit pentru dumneavoastră cu încă o rețetă menită să  satisfacă papilele gustative.

Când vine vorba de mâncat sănătos cea mai grea parte pare să fie cea a desertului, și asta pentru că nu credem până nu vedem cu ochii noștri că există și deserturi sănătoase.

Ei bine, rețeta de azi vine să ne învețe cum să pregătim un desert pentru întreaga familie, cu un efort minim și cu rezultate spectaculoase.

Sigur ați mai auzit de semințele de chia și poate nu le-ați încercat încă, așa că vă invit să o facem împreună.
Pentru început aveți nevoie de semințele de chia, semințe pe care le găsiți cam la orice supermarket sau la orice magazin cu produse naturiste.
Pe lângă semințe aveți nevoie de lapte de cocos/migdale/nuci/orez/soia – orice lapte doriți.
Un mango copt va adăuga budincii un gust pe care cei mici și nu numai, cu greu îl vor uita.
Câteva boabe de goji vor adăuga și un pic de gust acrișor menit să vă sporească pofta de budincă.
Dacă aveți prin casă și niște migdale crude pe care să le tocați grosier și să le adăugați peste budincă, o să va bucurați de toate texturile într-un singur pahar.
Pentru două persoane aveți nevoie de 4 linguri se semințe de chia și 250 ml de lichid. Lăsați semințele la hidratat pentru cel puțin 1,5 ore sau peste noapte (la frigider), depinde cum stați cu timpul.
Tot in momentul in care puneți semințele la hidratat puteți sa adăugați mierea și extractul de vanilie.
O data ce semințele sunt hidratate puteți sa curățați mango-ul și să îl tăiați bucățele.
Puneți în pahare semințele de chia iar peste ele adăugați fructele de goji, mango și fulgii de cocos.

Ingrediente pentru 2 persoane:

250 ml lapte
4 linguri semințe de chia
o lingură de miere
o linguriță de extract de vanilie
10 g fulgi de cocos
10 g goji
un mango

Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: