Adevărul despre Coca-Cola!


Coca-Cola Original?

SAU

Coca-Cola  Zero Zahăr și Zero Calorii?

NU ȘI… NU!

Ce se întâmplă în organism după ce consumi Coca-Cola Original?

După 10 minute – în stomac ajung 2 lingurițe de zahăr= doza maximă recomandată zilnic de zahăr, organismul nu respinge conţinutul crescut de zahăr (gustul dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă deci, nu simţi gustul la intensitate maximă).

După 20 de minute –  Glicemia crește vertiginos și duce la eliberare masivă de insulină în organism, apoi  glucidele sunt transformate masiv în grăsime.

După 40 de minute –  Organismul absoarbe întreaga cantitate de cofeină, timp în care pupilele se dilată, tensiunea arteriala crește, ficatul eliberează şi mai multă glucoză în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

După 45 de minute – Organismul crește producţia de dopamină care duce la creșterea centrului plăcerii de la nivelul cerebral (asemănător subst. stupefiante).

După 60 de minute – Acidul  fosforic fixează Ca, Mg şi Zn de la nivivelul intestinului subţire ce duce la un metabolism intestinal crescut;

– Zahărul + Cofeina, duce la creșterea diurezei, apoi la deshidratare, confuzie, tulburări de concentrare, oboseală și iritabilitate.

Ce se întâmplă în organism după ce consumi Coca – Cola Zero Zahăr și Zero Calorii?

După 10 minute – Acidul fosforic atacă smalțul dinților, iar îndulcitorii artificiali (aspartam) stimulează rec. gustativi, iar organismul crede că a consumat zahăr.

Dupa 20 de minute – Eliberare masivă de insulină în organism, ce duce la glucide transformate masiv în grăsime.

După 40 de minute – Combinația dintre aspartam și cofeină duce la eliberarea excitotoxinelor, care duce la creșterea foarte mare a neuroreceptorilor, în special în urma consumului regulat  și ± dependență (asemănător substanțelor stupefiante).

După 60 de minute – Tendința de a consuma alimente dulci și în cantitate mai mare (altă coca – cola, produse tip fast food) și ciclul se repetă;

– Acidul fosforic fixează Ca, Mg şi Zn la nivelul intestinului subţire ce duce la creșterea metabolismul intestinal;

– Îndulcitorii artificiali + Cofeina duc la creșterea diurezei, apoi la deshidratare, confuzie, tulburări de concentrare, oboseală și iritabilitate.

În final, Coca-Cola de orice fel duce la: Diabet zaharat tip 2; Obezitate; Boli cardio-vasculare; HTA.

Sunt Bianca Bîrceanu și sunt nutriționist dietetician în cadrul Cabinetului Dr. Iren Alexoi.
 Pasiunea mea pentru nutriţie ȋmi defineşte ȋntreaga viată!
Am participat la cursuri, proiecte și conferințe despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă, despre importanța sportului în viața noastră și mai ales despre cum trebuie să gătim ca să rămânem sănătoși.
Am susținut proiectul “Zâmbete pentru Imunitate al Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare” participând la Timotion, iar partea cea mai frumoasă a experiențelor mele de până acum a fost sa predau Nutriția în şcoli, atât în Timișoara cât și în Hunedoara, să gătesc cu cei mici deserturi sănătoase și să îi învăt cât de importantă este alimentația și sportul în viața unui om.

Programări: 0722 496 036
Str. Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.1, et.1, cabinet B3A