Salată de sfecla roșie și macrou afumat


A zis cineva pește? Ei bine, rețeta săptămânii conține un pește destul de îndrăgit de români, și anume macroul.
Pentru început, în drumul spre casă de la servici faceți o scurtă oprire la magazinul dumneavoastră preferat și mergeți direct la frigiderul cu pește afumat și alegeți 2 fileuri a câte 70 g fiecare.

Următoarea mișcare este la frigiderul de lângă pește și puneți în coș o pungă de 300 g de sfeclă roșie fiartă ( sau mergeți la raionul cu legume și alegeți 3-4 bucăți de sfeclă roșie pe care să le fierbeți acasă în apă cu sare 20-30 de minute sau până când furculița intră cu ușurintă în sfeclă)
Până să ajungeți la casa de marcat mai adăugați în coș un morcov, o salată iceberg, o legătură de ceapă verde, iaurt natural cu până la 3% grăsime și un borcănel de hrean în oțet.
Acum că aveți cumpărat tot ce era pe lista de cumpărături, dați de știre tuturor membrilor familiei că vor avea parte de un festin!
Pasul 1: feliați cele patru bucăți de sfeclă
Pasul 2: amestecați 2 linguri de iaurt cu două lingurițe de hrean și asezonați cu sare și piper după gust
Pasul 3: dați prin răzătoarea cea mare morcovul curățat și spălat
Pasul 4: tăiați salata iceberg și puneți salata într-un bol încăpător, adăugați morcovul ras și asezonați cu zeama de la 1/2 lămâie, o lingură de ulei de masline, sare și piper.
Pasul 5: așezati in farfuria lată un pat de salată și morcov, iar deasupra așezati rondelele de sfeclă și pe mijlocul farfuriei așezati și file-ul de macrou peste care adaugati bucatele de ceapa verde și rondele de ridiche.
Pasul 6: așezați-vă la masă și serviți salata alături de amestecul de iaurt și hrean pe care îl adăugați după ce toți membrii familie sunt la masă.
Porții: 2
Timp de preparare: 10 minute
2 fileuri de macrou 70 g/buc
300 g sfeclă roșie ambalată în vid
1 morcov
1 ridiche
1 ceapă verde
300g salată iceberg
2 lingurițe hrean
2 linguri iaurt natural

Pe Chef Florin Tare îl gasești aici: http://Bucatar Personal Timisoara – FIT In Kitchen

Te invităm să îl vezi în acțiune și să guști preparate delicioase create de Chef Bucătar Florin Tare într-un Show Culinar Live extraordinar alături de Dr. Iren Alexoi, nutriționist dietetician.
CÂND?
Timișoara. 17 noiembrie. Orele: 10-14. Clubul Tip-Top.

Aici te poti înscrie la eveniment! Grăbește-te, au mai rămas doar câteva locuri!

https://form.jotformeu.com/83055891077363?fbclid=IwAR26BFO0zwMyo1G-cKmBACrfP9fmWobUQVx57rFF5y1ztd7nBhWk-ZjCpJQ