Chiftele fresh pentru zile tomnatice!
Ingrediente:
-
200 g linte verde;
-
2 căței de usturoi;
-
o ceapă;
-
1 cartof fiert;
-
½ legatură de patrunjel verde;
-
½ linguriță piper;
-
sare de mare dupa gust;
-
1 linguriță semințe de chia.
Mod de preparare:
Se spală lintea, se fierbe în apă până se patrunde, apoi se strecoară. După răcire se pune în robotul de bucătărie. Între timp, se curăță și se spală ceapa, se răzuiește grosier și se scurge de suc, apoi se alătură lintei în robot alături de cățeii de usturoi și cartoful fiert. Se adaugă 2 linguri de apă, apoi sarea de mare, semințele de chia, piperul negru și pătrunjelul bine spălat și tocat. Se formatează chiftelele, care se așează în tava de aragaz pe hartie de copt. Se coc în cuptorul încins la 180 grade, cca 10-15 minute.
Se servesc calde sau reci, asezonate cu roșii sau cu alte ingrediente, după preferință.
Poftă bună!
Sunt Bianca Bîrceanu și sunt nutriționist dietetician în cadrul Cabinetului Dr. Iren Alexoi.
Pasiunea mea pentru nutriţie ȋmi defineşte ȋntreaga viată!
Am participat la cursuri, proiecte și conferințe despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă, despre importanța sportului în viața noastră și mai ales despre cum trebuie să gătim ca să rămânem sănătoși.
Am susținut proiectul “Zâmbete pentru Imunitate al Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare” participând la Timotion, iar partea cea mai frumoasă a experiențelor mele de până acum a fost sa predau Nutriția în şcoli, atât în Timișoara cât și în Hunedoara, să gătesc cu cei mici deserturi sănătoase și să îi învăt cât de importantă este alimentația și sportul în viața unui om.
Programări: 0722 496 036
Str. Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.1, et.1, cabinet B3A