Grăbiți,mereu grăbiți! Ora prânzului trece pe lângă noi de parcă nici n-ar exista….Vrem să slăbim și…sărim peste mese sau din lipsă de timp sau inspirație intrăm în primul chioșc sau fast food ca să ne potolim foamea. Lucru care nu ne ajută deloc – deloc dacă vrem să rămânem sănătoși și fit!
Dacă mănânci la prânz și bineînțeles că trebuie, îți menții nivelul de energie și în partea a doua a zilei și bineîțeles la CINĂ nu vei pofti atât de mult. În așa fel EVIȚI pericolul de a mânca mult seara.
CE AVEM DE FĂCUT?
Pentru că vorbeam de grabă și de viața noastră agitată vă sfătuiesc să vă faceți programul de alimentație cu o zi inainte. Nu de alta dar trebuie sa ne gândim unde vom lua prânzul a doua zi, cam ce dorim să gătim și dacă este necesar să fac cumpărături…pentru un prânz liniștit și sănătos!
Și fie vorba între noi ce e mai simplu și usor de făcut…decât un sandvici.
Dacă vrem să ne ajute să slăbim și neapărat să fie delicios, trebuie să îndeplinească anumite reguli.
În primul rând pâinea care o folosim – neapărat să fie pâine integrală sau de secară, de hrișcă etc.. EVITĂM PÂINEA ALBĂ. E preferabil ca pâinea să fie luată de la o brutărie sau chiar facută acasă. Atenție la pâinea de la supermarket. De obicei este semipreparată, vine înghețată și apoi e băgată la cuptor – nu e tocmai bună pentru slăbit!
Feliile se taie foarte subtiri! Un cutit bun face magie, poate tăia o felie de dimensiunea unui telefon modern foarte subțire. Ar fi ideal!
Putem folosi și lipie integrală, de ovăz sau de grâu spelta.
Apoi, nimic mai simplu…
Avem nevoie de „o cremă” sau „sos”- să dea gust și moliciune sandviciului.
Putem folosi să ungem pâinea cu sos de roșii (vezi rețeta propusă), pastă de avocado sau o brânza slabă moale.
SFAT!!! Brânza se amestecă în blender cu diverse legume – ardei, morcov, usturoi sau frunze – mărar, pătrunjel, spanac. Va ieși o cremă minunată numai bună de întins pe pâine.
Apoi îi dăm consistență cu un grătar din piept de pui sau de vită slabă (poate ne-a ramas de la cină).
SAU
- bucățele de brânză Mozzarella sau telemea de capră, un pic de caș – preferabil să fim atenți la cantitate (o porție = aproximativ 50g)
- ciuperci la grătar sau sotate
- ouă de prepeliță sau de găină feliate
Folosim în fiecare zi altceva ca să variem gustul sandviciului.
Și bineînteles, multe – multe legume de orice fel : ardei, castraveți, roșii, varză, salată, PĂTRUNJEL la discreție și recomadarea mea este să adăugăm și un super aliment CARE NE DĂ ENERGIE – GERMENI ÎNCOLȚIȚI care au nenumărate proprietăți terapeutice.
Așa ne facem singuri un sandvici delicios și consistent dar în care noi știm cu exactitate ce am pus în compoziția lui!
Dar pentru că practica e cel mai important lucru vă propun o rețetă minunată NUMAI BUNĂ DE SLĂBIT.
Rețeta:
- se prepară dressing-ul: 1 roșie dată pe răzătoare, ulei de măsline extravirgin, sare și piper după gust. Se unge lipia cu acest sos delicios.
- adăugăm: castraveți, roșii cherry, ardei roșu, salată verde, morcov ras, rucola, brânză mozzarella.
- rulăm sandviciul și îl înfășurăm în folie dacă urmează să îl iei la pachet.
Vă sfătuiește cu drag,
Vizionare plăcută și Poftă bună! ⇓⇓⇓