[kkstarratings]Diminețile sunt grele pentru mai toată lumea.Te trezești și nu știi ce să faci mai întâi, să îi organizezi pe copii, să pregătești hainele, pachetele…agitație totală. În toată harababura asta uităm de cele mai multe ori de prima masă a zilei – micul dejun – sursă de energie a organismului pentru întreaga zi.
Cumva dacă o scoatem din schemă, cam toate mesele noastre devin un haos – ore neregulate, foame excesivă, mâncare pe fugă, mâncare proastă de la primul colț de stradă și seri cu mese extrem de îmbelșugate. Un fapt real și corect ca reacție a organismului care măcar spre seară își cere drepturile….
Ca și sfaturi – să știți că nu se mănâncă imediat cum ne trezim – organismul are nevoie de aproximativ o oră să își pună la punct funcțiile, dar nici nu se sare peste el dacă nu avem timp.
EXISTĂ SOLUȚII.
Eu vă propun cel mai simplu mic, sănătos și sățios mic dejun – pe care SIMPLU DE TOT îl putem lua și la lucru – CEREALE INTEGRALE ȘI PRODUS LACTAT.
Dar ATENȚIE! – acesta trebuie să întrunească CĂTEVA REGULI IMPORTANTE.
Cerealele neapărat în varianta integrală – hrișcă, ovăz, secară.
În rețetă am folosit fulgii de hrișcă pentru că sunt sățioși, au multe fibre, reglează glicemia și ne scapă de pofta de dulce.
Evităm fulgii expandați, cei cu adaoas de zahăr sau musli din comerț cu etichete apetisante. Nu recomand fulgii de porumb – au indice glicemic mare.
Semințe crude – chia, in, cânepă, amestec de semințe. Sfat – să nu depășim o linguriță per porție – au valoare calorică mare. Să fie crude neapărat și păstrate în pungi etanșe. În contact cu aerul râncezesc repede. Eu am folosit semințe de chia – conțin omega 3, fibre hidrosolulbile (care se umflă în stomacul nostru-ne săturăm mai repede).
Câteva nucifere – migdale, nuci sau caju. Secretul stă tot în cantitate: 4-5 migdale per porție, 2 jumătăți de nucă, 5-6 caju, etc… Neapărat să fie crude. Eu am folosit migdale pentru că au conținut mare de magneziu și calciu.
Scorțișoara – care conține antioxidanți și reglează glicemia. Sfat: să fie varianta bio. Opțional pentru a da gust și savoare.
Câteva fructe uscate sau deshidratate. Atenție! să nu fie confiate – afine, stafide, agrișe, aronia, goji.
URMÂND SFATURILE MELE FACEȚI UN AMESTEC PE CARE ÎL PUTEȚI ȚINE ÎNTR-O CUTIE SAU SE POATE PUNE ÎNTR-O PUNGĂ ETANȘĂ ȘI SE IA LA LUCRU.
Ca și mediu lichid poate fi folosit de la lapte de vacă, capră până în 1,5°% grăsime, iaurt, sana, kefir sau pentru vegetarieni există lapte vegetal – de ovăz, quinoa, nuci, soia, etc.. Atenție la lactate! Îl servim când ajungem. Amestecul este energizant mai ales dacă adăugăm si o linguriță de POLEN CRUD.
Rețeta:
- 2 – 4 linguri de fulgi de hrișcaă
- o linguriță de semințe chia
- 4-5 migdale
- o lingură mică de fructe uscate
- o linguriță de polen crud
- 200 ml produs lactat după dorință
Se amestecă într-un bol și se mănâncă cu poftă.
Sfat fulgii de hrișcă sunt tari ca și consistență așa că îi puteți lăsa la înmuiat de cu seara dacă vă plac mai moi.
Respectați pe cât puteți 3 mese principale la diferență minimă de 3-3,5 ore între ele dacă vreți să slăbiți frumos și sănătos!
Vă sfătuiește cu drag,
Urmărește mai jos VIDEO-ul și Abonează-te în Comunitatea noastră de pe YouTube pentru video-uri NOI în fiecare săptămână! Vizionare plăcută!