Cui îi plac pastele chinezești?


[kkstarratings]
Aceasta rețetă este pentru iubitorii bucătăriei chinezești. Mâncărurile preferate le poți găti acum în intimitatea casei tale, cu ingrediente nu doar delicioase, dar și sănătoase!

Pentru rețeta de azi nu aveți nevoie de pregătiri spectaculoase care sa înceapă înainte cu 1-2 zile. Din momentul în care ați hotărât că vreti sa faceți paste de orez cu legume e doar o chestiune de ore până mergeți la piață pentru cele necesare.
Tăieței de orez sunt tăiețeii care au cel mai scurt timp de fierbere, ba mai mult, dacă alegeți un sortiment de tăieței subțiri nu trebuie sa îi fierbeți ci doar să turnați apă clocotită peste ei și să îi lăsați 3-5 minute să se înmoaie, iar în cazul celor mai lați, îi fierbeți 5-7 minute sau până se înmoaie.
Înainte să aprindeți focul la aragaz este important să aveți toate legumele tocate astfel încât sa puteți sa le folosiți când aveți nevoie de ele. Timpii de gătire pentru legume sunt mai scurți pentru mâncărurile chinezești. Probabil că ați observat când ați comandat mancare chinezească faptul că legumele sunt mai mult crude.
Așadar începeți prin a toca morcovii în bastonașe de lungimea degetului arătător și cât mai subțiri cu putință. Continuați exact la fel cu ardeiul gras de mai multe culori ( galben, verde, roșu). Cozile de ceapă le tocati mărișor pe diagonală.
În acest moment mai aveți de pregătit usturoiul și ghimbirul proaspăt, pe care trebuie sa le tocați in cubulete cât mai mici cu putință( aici vă veți dovedi măiestria).
Acum, că aveți toate legumele tocate puneți la foc o tigaie cu fundul cât mai subțire sau dacă aveți wok, este perfect. Adăugați două linguri de ulei de măsline și când acesta este fierbinte adăugați ghimbirul și usturoiul (cam o linguriță de ghimbir și 1 de usturoi). După 30 de secunde adăugati morcovul și după 2 minute adăugati și restul legumelor și le mai țineți pe foc 5-7 minute. În ultimele 2 minute adăugați  aproximativ 100 ml sos de soia și stingeți focul.
Legumele  sunt gata, deci puteți să puneți pastele de orez la fiert, iar în momentul în care considerați că sunt fierte le adaugați peste legume și mai dați la foc 3 minute amestecând continuu. Cel mai bine este sa consumați pastele imediat ce atingeți focul iar deasupra să presărați bucațelele de ceapă verde.
Ingrediente pentru 2 persoane:
250 g paste de orez
1 morcov
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
1 linguriță usturoi
1 linguriță ghimbir tocat
100 ml sos de soia
1 legătura ceapă verde
piper.
[kkstarratings]
Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: