Salată de Năut cu Pătrunjel


[kkstarratings]Au trecut sărbătorile de iarnă și cei mai mulți se plâng de faptul că au fost în vizită la părinți/bunici și au mâncat toată ziua. Acum, toată lumea se înghesuie să își facă abonament la sala de forță.
În ajutorul lor, dar nu numai, am pregătit si rețeta de azi. Doar ce m-am întors dintr-o excursie in Ierusalim unde am mâncat năut in toate formele posibile. Astăzi am să vă prezint  o rețetă al cărei ingredient principal este năutul.

Pentru început trebuie să puneți boabele de năut uscat în apă și să le lăsați peste noapte sau până își triplează volumul. Când boabele de năut s-au hidratat le puneți la fiert în apa cu sare și le fierbeți 45-60 de minute sau până se înmoaie. Le lăsați la răcit pentru că în rețeta de azi o sa avem nevoie de năut rece.
Cât timp fierb boabele de năut puteți să tocați mărunt celelalte legume de care aveți nevoie, și anume: ardei gras, pătrunjel, castravete, ceapa roșie, usturoi, măsline și să spălați frunzele de rucola.
Pe lângă ingredientele de mai sus mai aveți nevoie de o mână de sâmburi de nucă, pe care de preferat să îi mărunțiți.
Acum că aveți toate ingredientele necesare, tot ce mai trebuie sa faceți este sa luați un bol încăpător și să amestecați toate ingredientele de mai sus, plus 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper.
Poftă bună  și spor la sală!
Ingrediente pentru două persoane:
150 g năut uscat
1 ardei gras roșu/verde
1 ceapă roșie
2 legături pătrunjel
100g frunze de rucola
70 g castravete
70 g nuci
2 căței de usturoi
1 lamâie
Sare
Piper
Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: