Frigărui de iarnă cu iz de vară


[kkstarratings]Pentru azi am pregătit frigărui de iarnă cu iz de vară. Cu rețeta de azi mi-am propus să vă aduc aminte de zilele în care obisnuiați să ieșiți la grătar cu prietenii. Ținând cont că este mai dificil sa încingem acum un grătar am decis să las cuptorul să mă ajute.

Pentru rețeta de azi am ales pieptul de curcan ca fiind vedeta.
Aceasta rețetă este foarte versatilă tocmai pentru că puteți să faceți o frigăruie sau 30 în cazul în care aveți musafiri pofticioși.
Pe lângă pieptul de curcan pe care îl găsiți în toate supermarket-urile o sa mai aveți nevoie de câteva ingrediente pentru umplutura pentru că frigăruile de iarnă  sunt de fapt niște rulouri.
Primul pas spre victoria finală ar fi să tocați două legături de pătrunjel verde, o să avem nevoie și de niște culoare. Peste pătrunjelul tocat adăugati o mână de capere tocate și o alta mâna de migdale tocate mărunt, iar peste toate cele de mai sus adăugați zeamă de la o jumătate de lămâie, sare și piper.
Acum umplutura pentru rulouri este gata așa că puteți sa începeți să feliați pieptul de curcan în felii subțiri și să le bateți cu un ciocan pentru șnițele. După ce ați bătut bucățile de carne presărați-le cu sare și piper.
Acum puteți sa umpleți bucățile de piept de curcan cu amestecul din verdeață, capere și migdale.
După ce ați trecut de etapa anterioară înveliți fiecare rulou în prosciutto crudo și luați câte doua frigărui și înfigeți în ele 2-3 rulouri.
Într-o tavă de stică puteți să adaugati orice legume va plac dumneavoastră le condimentate cu sare piper iar deasupra adăugați frigăruile și adăugați în cuptorul încins înainte la 180 de grade pentru 30-40 de minute iar tot lichidul care se va scurge din frigărui va ajunge peste legume.
Ingrediente pentru 4 persoane:
600 g piept de curcan
50 g capere
2 legături de pătrunjel
zeama de la 1/2 lămâie
60 g migdale
6 felii prosciutto
legume la alegere
sare
piper

Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: