Păstrăv la cuptor


Ei bine, dragi gospodine dacă până acum nu erați de acord cu soțul când zicea că sâmbătă dimineața o sa meargă cu prietenii la baltă, zic ca măcar de data asta să-i dați dezlegare la pește atâta timp cât se întoarce acasă cu măcar 3 kg de păstrăv din care să preparați ceva extrem de bun!

Nici nu știți cât de bucuros va merge la pește știind ca la final este așteptat acasă cu recolta, asta îl va responsabiliza și îl va face să se simtă cum se simțeau și strămoșii noștri când veneau acasă după o zi productivă la vânătoare sau la pescuit. Adică, înfometați! 🙂
Înainte sa ajungă pescarul cu recolta dați o fugă la piață și cumpărați 2 legături de pătrunjel, una de mărar, 2-3 crenguțe de cimbru și un usturoi.
În așteptarea peștelui  puteți să tocați mărunt(din cuțit sau folosind un robot de bucătărie) pătrunjelul, mărarul, frunzele de cimbru( fără tulpină) și 3-4 căței de usturoi.
Adăugați 2 linguri de ulei peste toate verdețurile și lăsați-le să se cunoască mai bine până ajunge păstrăvul acasă.
Porniți cuptorul la 200 de grade de îndată ce a ajuns și soțul cu captura.
Curățați peștii de intestine și tăiați-le capul împreună cu branhiile. Așezati o pătură de felii de lămâie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar peste feliile de lămâie așezati peștii eviscerați.
O parte din amestecul de verdețuri cu usturoi va ajunge în interiorul peștilor iar cu cealaltă parte masați bine peștii. Înainte sa puneți tava la cuptor așezati pe lângă pește o mulțime de roșii cherry.
Dați peștele la cuptor pentru 30 de minute la 190-200 grade Celsius și serviți cald alături de roșiile cherry, un piure de mazăre sau conopidă și mujdei de usturoi.
Ingrediente:
Porții:4
3kg păstrăv
3-4 căței usturoi
2 legături pătrunjel
1 legătură mărar
2-3 crenguțe de cimbru
2 linguri ulei
500 g roșii cherry
3 lămâi
Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: