Sezonul dovlecilor a început de ceva vreme și acum găsiți în piață dovlecii cei mai copți și mai gustoși.
In bucătărie este important să folosim cât mai mult din materia primă și să aruncăm cât mai puțin, iar prin rețeta de astăzi o să vă arăt cum să folosiți întreg dovleacul.
Înainte sa începeți chemați-i pe cei mici să vă dea o mână de ajutor.
Pentru început tăiați dovleacul în două și adunați toate semințele într-un bol iar aici intervin cei mici care trebuie să aleagă toate semințele și să le așeze pe o tavă.
Începe acțiunea! Crestați cele două bucăți de dovleac cu un cuțit ascuțit și presărați sare și piper proaspăt ras.
Adăugati 2-3 crenguțe de rozmarin și 3-4 căței de usturoi în fiecare jumătate de dovleac și dați la cuptor 40-50 de minute la 180 de grade Celsius
Nu uitați să puneți la cuptor și semințele de dovleac alese de cei mici.
După ce s-a copt dovleacul folosiți o lingură și răzuiți toată pulpa.
Între timp, într-o oală adăugați o ceapă tocată, 3-4 căței de usturoi copt și un vârf de cuțit de nucșoară și căliți ceapa în puțin ulei și apă.
După 8-10 minute adăugați dovleacul peste ceapă, usturoi și nucșoară plus 30 de grame de parmezan ras.
După ce se topește parmezanul adăugați supa de legume și mai fierbeți 10 minute.
Ținând cont ca este masă specială o sa ne permitem să sotăm niște ciuperci de pădure în puțin unt.
Acum a venit momentul să punem într-o farfurie adâncă o lingură de ciuperci, turnați supa fierbinte și 2-3 felii de parmezan.
Nu uitați să vă bucurați de semințele de dovleac proaspăt coapte.
Ingrediente:
Un dovleac 2-3 kg
o ceapa galbenă
o căpățână de usturoi
un vârf de cuțit de nucșoară
3 linguri de ulei
4-5 crenguțe rozmarin
50 g de parmezan
200 g ciuperci de pădure
2-3 l supă de legume
Pe Chef bucătar Florin Tare îl găsești aici: http://Bucatar Personal Timisoara – FIT In Kitchen