Salată cu ton și fasole untoasă


Rețeta săptămânii este o salată pentru zilele friguroase de toamnă. Și  primul aliment care îmi vine in minte când vine vorba de zile răcoroase este tonul, fie el proaspăt sau la conserva. Pentru rețeta de azi am ales tonul la conservă pentru ca timpul total de preparare al salatei să fie sub 20 de minute, astfel încât să o poată pregăti și cei mai grăbiți dintre voi.

Un alt aliment care îmi vine in minte când vine vorba de zilele reci de toamna este fasolea untoasă, chiar așa se găsește in magazine. Iar cum cele două ingrediente principale: fasolea și tonul merg mână în mână și am ales să le combin și să pun de o salată.
În raftul cu legume aveam niște ceapa roșie, țelina apio și pătrunjel verde așa că m-am pus pe treabă.
Pasul numărul unu este cel care durează cel mai mult și anume  fiertul fasolei, dar de reținut că acest pas nu este musai să îl faceți în aceeași zi  în care faceți salata, puteți să o fierbeți în weekend și să o păstrați la frigider iar când aveți poftă de salată cu fasole untoasă aveți deja fasolea fiartă ( dacă a fost ținută la umflat înainte atunci timpul de fierbere ar trebui să fie 45-60 de minute).
Acum că aveți fasolea fiartă încingeți o tigaie neaderentă și puneți boabele de fasole în tigaie pentru a obține acel înveliș crocant și miezul boabelor de fasole moale precum untul.
Sfat: puneți fasolea în tigaia bine încinsă și mișcați constant tigaia pentru a întoarce boabele de fasole pe ambele părți.
După ce terminați cu fasolea puteți sa o lăsați în tigaie până în momentul servirii.
Pasul doi: curățați o ceapă roșie medie și tăiați-o felii cât mai subțiri cu putință.  Așezati ceapa feliată într-un castron mai mare și adăugați 1/2 lingură de oțet de vin roșu și sare.
Pasul trei: tocați mărunt bucățile de țelină, codițele de pătrunjel și frunzele de pătrunjel și adăugați-le peste ceapă.
Pasul patru: adăugați boabele de fasole peste amestecul de ceapă roșie, țelină și  pătrunjel și amestecați bine. Mai adăugați o lingură de ulei de măsline, o lingură de oțet de vin roșu, sare și piper.
Pasul cinci: așezati amestecul obținut în farfurii iar deasupra adăugați  bucăți de ton și chemați la masă toți membrii familiei.

Pe Chef Florin Tare îl gasești aici: http://Bucatar Personal Timisoara – FIT In Kitchen

Te invităm să îl vezi în acțiune și să guști preparate delicioase create de Chef Bucătar Florin Tare într-un Show Culinar Live extraordinar alături de Dr. Iren Alexoi, nutriționist dietetician.
CÂND?
Timișoara. 17 noiembrie. Orele: 10-14. Clubul Tip-Top.