Mic Dejunul Campionilor


[kkstarratings]Știu că principalul motiv pentru care săriți peste prima masă a zilei, care este și cea mai importantă, este acela că mereu sunteți pe fugă și nu aveți timpul necesar pentru a pregăti un mic dejun sănătos și ajungeți să mâncați croissante și alte produse de patiserie.

Dacă ați îndrăznit să citiți până aici sunteți norocoși pentru că în rândurile care urmează o să găsiți una dintre cele mai rapide și sănătoase variante de mic dejun.
Nu știu de cate ori ați mâncat la micul dejun ghimbir și ardei iute, dar de data aceasta o să mâncați și nu o să vă pară rău. Dacă vă gândiți să le excludeți, mai gândiți-vă o dată, pentru că exact ele completează gustul preparatului.
Pentru aceasta rețetă o sa aveți nevoie de fasole roșie fiartă.
Dacă nu aveți fasole fiartă, mai aveți două variante:
1. Să fierbeți fasolea după ce o lăsați la umflat peste noapte sau minim 4 ore.
2. Să folosiți fasole fiartă la borcan (dar nu este cea mai fericită alegere).
Pe lângă fasole o sa mai avem nevoie tot de o mână de boabe de porumb fiert.
Dacă aveți pe cineva la țară sunteți cei mai norocoși pentru că puteți să faceți rost de 4 ouă de la găini crescute la sol și nu în hale.
Acum sunteți aproape la finalul procesului de obținere a materiei prime.
În drumul vostru spre casă, intrați puțin la magazinul favorit și căutați ardei iute cât mai colorat (roșu, verde, galben) un avocado copt și o lime.
Felicitări, pentru că acum aveți materia prima și înseamnă că mâine dimineața o să vă bucurați din plin de toate cele de mai sus.
Pentru început tocati ardei iute din toate cele 3 culorile aceeași cantitate – 1/2 din fiecare ardei. Jumătate din cantitatea de ardei puneți-o intr-o farfurie și adăugați sare și o lingură de oțet de mere. Lăsați ardeii la murat și continuați cu celelalte operațiuni.
Tocați cât mai mărunt posibil o bucată de ghimbir cât o nucă și aprindeți focul.
Într-o tigaie puneți o lingură de ulei, ghimbirul tocat și ardeiul iute tocat și aromatizați uleiul prăjindu-le 4 minute.
După cele 4 minute spargeți cele patru ouă în tigaie, condimentați cu sare, piper și adăugați fasolea boabe și porumbul. Lăsați totul la foc mic 7-10 minute sau până se întărește albușul ouălor.
Când considerați că sunt gata ouăle, adăugați feliile de avocado, presărați ardeii iuți murați si stoarceți jumătate de lime.
Ați ajuns la finish și nu vă mai rămâne decât să vă bucurați de acest mic dejun și apoi să începeți o nouă zi plini de energie.
Ingrediente pentru două persoane:
4 ouă
1/2 avocado
75g fasole boabe fiartă
75g porumb fiert
3 ardei iuți colorați
rădăcină de ghimbir
1 lingura de ulei
sare
piper

 

Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici: