Salată de Fasole cu Somon - Dr. Iren Alexoi

februarie 21, 2019postat de Dr. Iren Alexoi0
IMG_3192-1280x1280.jpg
Rate this post
Salata de fasole este alegerea perfectă pentru o cină rapidă, pentru că toate pregătirile durează mai puțin de 10 minute.

Pentru salata de fasole aveți nevoie de fasole verde, mazăre, un pahar de iaurt grecesc, somon afumat și ouă de găină.
De preferat, să puneți la fiert cele două – mazărea și fasolea – după ce s-au dezghețat (asta dacă folosiți legume înghețate).
În aceeași oală puteți să fierbeți atât legumele cât și ouăle (spălați ouăle înainte).
Așadar, într-o oală puneți la fiert 2 litri de apă și adăugați o măsură generoasă de sare, 10 boabe de piper, doi căței de usturoi. Puneți oala pe foc.
În momentul în care apa clocotește adăugați fasolea și mazărea iar după un minut puteți să adăugați în aceeași apă și ouăle spălate în prealabil.
Am zis să adăugati ouăle la un minut după ce ați adăugat legumele, pentru că timpul de fiert pentru ouă este de 5 minute iar pentru legume de 6 minute.
În timp ce fierb legumele și ouăle faceți amestecul de iaurt grecesc cu zeama de lime, sare și un strop de ulei de măsline.
Dacă legumele sunt gata, puteți să le scoateți sub jet de apă rece ca să opriți procesul de fierbere.  Faceți la fel și cu ouăle.
După ce ați scurs bine legumele și ați curățat ouăle, amestecați legumele cu dressingul din iaurt.
Acum puteți scoate de la frigider și somonul afumat și să îl rupeți în bucati, să tăiați ouăle în patru și puteți să începeți să montați în două farfurii cele pregătite până acum.
Ingrediente pentru 2 persoane:
300 g fasole verde
100 g mazăre verde
100 g somon afumat
125 g iaurt grecesc
2 ouă
sare
piper
1 lingură ulei de masline

 

Îți doresc spor la treabă și poftă de viață!
 Chef bucătar Florin Tare și rețetele sale delicioase sunt aici:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Ștefănel Șmecherel învață să mănânce sănătos
- Carte de nutriție și alimentație sănătoasă pentru copii - o găsești în Timișoara, la magazinele naturiste HerbaBanat din Iulius Mall et.1 sau Calea Lipovei, str. Sever Bocu nr. 82. Preț carte: 20 Ron. * PENTRU ARTICOLE NOI, REȚETE ȘI SESIUNI VIDEO ABONEAZĂ-TE MAI JOS:
Nu, Mulțumesc.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Îți respectăm initimitatea. Citește GDPR-ul și Politica de confidențialitate.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup