Ciocolata te ajută să slăbești! - Dr. Iren Alexoi

octombrie 14, 2018postat de Dr. Iren Alexoi0
DSC_1391-1280x853.jpg
Ciocolata și dieta…Te gândești că nu ar trebui asociate!

Gresit! Chiar dacă ești la dietă poți să te bucuri și de minunata ciocolată. Măcar îți face ziua mai frumoasă.

Și acum urmează <fața ascunsă> a libertății de a servi ciocolata. Regulile…trebuie respectate niște reguli!

1. Să fie neagră neapărat cu un procentaj de cacao de peste 70%. Beneficiile uimitoare ale ciocolatei sunt date de untul de cacao.

Evitați ciocolata cu lapte care conține multe grăsimi saturate și o cantitate prea mare de zahăr. Și <fugiți cât puteți > de ciocolata albă care nu conține pic de cacao.

2. Să nu conțină ulei de palmier.

3. Puteti alege varianta îndulcită cu ștevie. E mai sănătoasă decât zahărul și nu influențează glicemia. Iar ciocolata este la fel de dulce.

4. Să fie puțină. O porție să nu depășească 20g. Deși sănătoasă datorită multor nutrienti miraculoși totuși are mullte calorii – o medie de 500 kcal per 100g.

5. Să fie mâncată pe post de gustare cu 2h înainte de masă. Așa poate reduce și pofta de mâncare de la masa următoare.

6. Să nu conțină creme sau adaosuri de nuci și alune.

7. Mancați ciocolata cu guri mici și savurați fiecare îmbucătură cât de mult. Creierul are nevoie de timp să perceapă senzațiile date de gustul ciocolatei și nu de cantitate.

După 10 minute obțineți același efect și dacă mâncați 20 g încet sau o tabletă întreaga rapid. Doar <beneficiile> sunt altele. Cantitate mare —> kilograme acumulate, frustrări ca nu ne-am putut abține… Asa că mâncați conștient!
De ce nu renunțăm la ciocolată? Pentru că dacă respectăm regulile ea ne este prieten și nu dusman în dietă…
  • Ciocolata este antidepresivă – conține teobromină și fenietilamină, subtanțe asemănătoare anfetamineleor.
  • Ne scapă de febra musculară dacă o mâncăm în primul sfert de oră dupa ce am făcut efort fizic intens – reface rezervele de glicogen muscular rapid.
  • Este anti-îmbătrânire, conține antioxidanți, flavonoide și polifenoli într-o porție cât o ceșcuță de afine și coacăze.
  • Ne protejează de boli de inimă și vase. Studii făcute la consumatorii de ciocolată cu procentaj mare de cacao au arătat că a scăzut considerabil riscul de infact miocardic și accident vascular cerebral.
  • E un cadou ideal pentru un prieten/ă care ține dietă! Așa mai și împărțim cadoul…

Iată doar câteva <miracole> binefăcătoare pe care le obținem dacă mâncăm doar o bucățică de ciocolată neagră!

Sper că v-am convins că <nu cantitatea e totul, ci calitatea>!

Vă sfătuiește cu drag,

Vizionare plăcută! ⇓⇓⇓

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *